Onderhoud aan uw gebitsprothese

Spoel uw mond na iedere maaltijd met water en spoel de gebitsprothese afzonderlijk onder de kraan af. Reinig uw prothese minimaal één keer per dag grondig met behulp van een zachte prothese tandenborstel en warm water. Tandpasta raden wij voor dagelijkse reiniging af omdat deze de oppervlakken van de tanden kan opruwen waardoor het kunstgebit zijn glans verliest. Poets met name zeer zorgvuldig tussen de tanden en kiezen en borstel de binnenkant van de prothese die tegen het slijmvlies ligt. Spoel de prothese daarna onder de kraan af. 

Voor het verwijderen van micro-organismen, die zich in tandplaque nestelen, is het niet voldoende als u uw prothese in een reinigingsoplossing legt. U kunt uw gebitsprothese professioneel laten reinigen door Sibeck tandtechniek.

Gebruik voor het reinigen van uw prothese geen zuivere alcohol of oplosmiddel. Daarnaast raden wij ook het gebruik van heet of kokend water af.

Wanneer er hardnekkige aanslag, bijvoorbeeld tandsteen, op uw prothese zit, is een reiniging van een specialist nodig. Sibeck tandtechniek kan door middel van professionele apparatuur uw prothese brandschoon krijgen.

Uw prothese is afgestemd op uw specifieke eisen. De vorm van uw kaak kan veranderen, maar uw prothese behoudt altijd dezelfde vorm. Laat darom ieder jaar controleren of uw prothese nog goed zit. Indien u klachten heeft, moet u deze niet zelf proberen te verhelpen omdat u dan zowel uw prothese als uw kaak kan beschadigen. Wanneer u hechtmiddelen gebruikt, is het lastig uw prothese goed te reinigen. Wanneer zij langdurig worden toegepast, kunnen ze de prothese beschadigen.

Wanneer uw gebitsprothese gebroken is, of er bijvoorbeeld een tand afgebroken is, lijm dan NOOIT uw kunstgebit aan elkaar met bijvoorbeeld secondelijm. Dit kan ervoor zorgen dat uw kunstgebit niet meer te repareren of maken is. Vraag hierover altijd informaite bij een van onze specialisten.